Author Topic: Do you pre warm your thermoserver  (Read 8725 times)

Offline Wonder

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4768
    • View Profile
Do you pre warm your thermoserver
« on: October 03, 2013, 08:34:45 am »
I don't use my thermoservers all that much and find they don't keep the food as hot as other people say. I'm now wondering if maybe I should be pre warming them with boiling water first. I do if I'm using them for yoghurt but don't think I have when just keeping food warm. I would be interested to hear what others do.

mcmich

  • Guest
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #1 on: October 03, 2013, 08:36:56 am »
I would pre warm first Wonder. I even do this with DH's thermos for work.

Offline Jamberie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2340
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #2 on: October 03, 2013, 08:40:19 am »
I'm not usually organised for pre-warming...but I do use mine all the time. Usually just for 20 minutes after the food has cooked, I do a little tidy of the kitchen and then we eat (and people serve themselves). If I know the food will be needed a while later, I will pre warm. I use my larger oval thermoserver the most.  I'd really like a 1 litre thermoserver, but they seem to be as rare as hens teeth.
I have a Facebook page with all things cooking, you'll find it here: https://www.facebook.com/What-Amber-Ate-1097437023601587/

Offline faffa_70

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3696
  • My favourite things TMX ... roses & purple :)
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #3 on: October 03, 2013, 08:41:00 am »
I only ever pre warm mine for yoghurt, other than that hot food straight in :)
Kathryn - Perth WA :)
Mum of 5 hungry mouths :D
Noni to 3 more hungry mouths!

mcmich

  • Guest
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #4 on: October 03, 2013, 08:44:47 am »
Having said I pre warm - I sold my thermoserver as GF gave me 2 much better thermo-warmers/servers with seal tight lids - I pre warm these too though.

Offline Cuilidh

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7160
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #5 on: October 03, 2013, 08:54:07 am »
I pre-warm, although they say you don't need to with the thermoservers.
Marina from Melbourne and Guildford
I can resist everything except temptation - Oscar Wilde.

Offline cookie1

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 36144
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #6 on: October 03, 2013, 09:29:04 am »
I don't unless I know the food will be in there some time before we need it.
May all dairy items in your fridge be of questionable vintage.

https://www.facebook.com/The-Retired-Thermomixer-834601623316983/

Offline beyondbeeton

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #7 on: October 03, 2013, 09:34:27 am »
I don't pre-warm but I would for a smaller quantity in a large thermoserver. I do have a 1L :)
Mum to two hungry boys born Dec 2010 and July 2013.

Offline judydawn

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 39341
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #8 on: October 03, 2013, 10:04:15 am »
If I think of it I do but mostly I don't think of it until I need it  :-))
Judy from North Haven, South Australia

Make the most of every day, you never know what is around the corner.

Offline Kimmyh

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7059
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #9 on: October 03, 2013, 11:05:34 am »
I only ever pre warm mine for yoghurt, other than that hot food straight in :)
Same here :)

Offline Wonder

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4768
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #10 on: October 03, 2013, 12:47:15 pm »
It's a bit of a mix isn't it? I didn't pre warm them tonight. I have two 1 litre ones.

Offline astarra

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6821
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #11 on: October 03, 2013, 11:58:51 pm »
If I think of it I do but mostly I don't think of it until I need it  :-))
ditto.  :-))
:D

Offline obbie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 17042
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #12 on: October 04, 2013, 03:58:17 am »
I don't but probably should..
My Thermomix,  Kitchen Aid, Pizza oven, Nu Wave 5 in 1, Spatulas, all brings love, laughter, happiness, and great food  to my kitchen.

http://obbieskitchen.wordpress.com/
[/url

Offline Lucyluu

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 231
    • View Profile
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #13 on: October 04, 2013, 02:39:04 pm »
I always pre-warm my thermoservers and I also put an oven mit over the top aswell to keep it extra hot. Works really well.
Chief cook and bottle washer

Offline meganjane

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3722
    • View Profile
    • The Bush Gourmand
Re: Do you pre warm your thermoserver
« Reply #14 on: October 05, 2013, 01:54:16 pm »
I always pre-warm my thermoservers and I also put an oven mit over the top aswell to keep it extra hot. Works really well.
WOH! NEVER PUT THE THERMOSERVER IN THE OVEN!! IT MAY EXPLODE!!!

It has a cavity of air which will expand when heated, so there is a possibility that it may explode if heated in the oven. I just pour boiling water from the kettle into mine.
A great cook is one who can rustle up a fabulous family meal with some freezer burnt chops, wilted carrots, sprouting potatoes and cabbage that's gone brown on the cut edges.
The Bush Gourmand